A Loctite története
A történet napjainkig


50 év leforgása alatt a Loctite a vilég egyik vezető márkájává nőtte ki magát a ragasztási megoldások terén. A legkorszerűbb termékportfólió több mint 80 országban elérhető és csoportokra bontható száradási sebesség, magas szilárdság, tartósság és használhatóság szerint is. A felhasználók szerte a világban bíznak a Loctite-ban kiváló teljesítménye, tartóssága, valamint gyors és könnyű használata miatt. A fogyasztói kutatások és az innovatív technológiák fejlesztése iránti folyamatos elkötelezettségünk továbbra is a világ elsőszámú ragasztómárkájává tesz minket.

2018

Az új Loctite Super Attak egy tollhoz hasonló ragasztó – a rendkívül precíz és tiszta javításhoz. Használata olyan egyszerű, akár az írás!

2016

A Loctite folyékony pillantragasztók megújulása: új csomagolás és új összetétel, melynek köszönhetően immár hő-, víz- és ütésálló.

2014

Power Flex újratervezése. Erős és rugalmas pillanatragasztó újra színre lép, egy ütősebb reklámmal melyben egy férfit fejjel lefelé egy rugalmas trambulinhoz ragasztanak!

2012

Új dizájn és Loctite Super Attak folyékony pillanatragasztó piaci újra-bevezetése, ami most már víz- és mosogatógép álló.

2010

Piacra dobják a Power Easy pillanatragasztót, amely több időt ad a precíz összeillesztésre.

2008

Bemutatják az első rugalmas pillanatragasztásó formulát, a Power Flex ragasztót.

2006

A Loctite Super Attak folyékony pillanatragasztó piaci újra-bevezetése, egy új ütésálló formulával.

1997

Egy német gyártó, a Henkel megvásárolta a Loctite vállalatot.

 

 

1975

Loctite felismerte a tényt, hogy a pillanatragasztó nem csak az iparban kell, hanem az otthonokban is szükség van rá.

 

1968

Loctite belép az autóiparba, a motorrezgést csillapító rögzítő elemekkel.

1960

1960-ra a Loctite eladások elérték az 1 millió dollárt. A márka kiépítette első marketing stratégiaját: "Mi nem csak egy tubus ragasztó adunk el, hanem egy egész rendszert", kiemelve a Loctite szerepét a gépiparban.
1960-as évek elején, egy csapat tudós feltalálta a cianoakrilátot ami késöbb Loctite szavadalommá vált. Ez az akrilát bázis most már a pillanatragasztók alapja, azonnal összeragaszt szinte minden fajta felületet amivel kapcsolatba lép szobahőmérsékleten.

1953

Minden fajta gépezetnél a mai napig a folyamatos használat, a súrlódás és dörzsölődés az alkatrészek elhasználódásához, csavarok lazulásához vezet. Ezt a jelenséget sokáig megoldhatatlan problémaként kezelték mindaddig, amíg két kémikus, Dr. Vernon Krieble és fia, Robert Krieble a connecticuti Trinity Egyetem laboratóriumában feltalálták az anaerob ragasztót.

Ez a különleges gyanta levegő nélkül is képes megszilárdulni, ezáltal tökéletesen tudja rögzíteni a csavarokat, illetve kitölti az azok közötti részeket. Krieble-ék létrehozták az American Sealants céget, hogy terméküket forgalomba hozhassák a piacon.